Gastheer/-vrouw

 • Light

  Naast gerechten opdienen, cocktails maken en over de wijn adviseren, probeer je het iedereen naar de zin te maken. Tevreden gasten komen bij jou terug. En daar doe je het voor! Als gastheer /-vrouw ben je van vele markten thuis. Je kunt goed met mensen omgaan en je weet hoe je gerechten moet serveren. Vaak moet je veel dingen tegelijk doen. Een goede planning en rustig blijven is het halve werk en is op je lijf geschreven.

  Opleiding
  Bij de Texel Academy volg je de erkende ROC- opleiding tot gastheer / -vrouw mbo-niveau 2 (leerweg bbl) in één jaar met doorstroommogelijkheden naar niveau 3. Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 dag per week naar school. Je werk is daarmee de praktijkplek voor je opleiding, waar je ook je praktijkopdrachten uitvoert.

  Beroepsgerichte vakken
  Tijdens de opleiding komen de volgende vakken en onderdelen aan bod:
  – Gasten ontvangen en bedienen
  – Gerechten en dranken klaarmaken en serveren
  – Kennis van eten en drinken
  – Voorraden bijhouden

  Algemene vakken

  Nederlands, Engels, Duits, rekenen, Loopbaan en Burgerschap

  Excursies
  Wat maakt de opleiding op Texel uniek? Naast het reguliere programma organiseert de Texel Academy excursies die speciaal zijn gericht op het vergroten van productkennis. Met deze kennis en ervaring onderscheid je je van anderen die de opleiding tot gastheer/-vrouw doen. Een greep uit de excursies:

  • Kennismaking met Texelse bedrijven en producten
  • Rondleiding door de Texelse wijngaard
  • Masterclass van sterrensommilier
  • Rondleiding en proeverij bij stokerij Texel
  • Brood en banket
  • Asperges steken en een asperge diner
  • Bezoek aan de visafslag, de vis specialist en een haring party
  • Op pad met de jachtclub: hazen, fazanten, ganzen; van het land naar het restaurant
  • Rondje langs de velden: Aardappels rooien, graan oogsten, Texelse landbouw en teelten
  • Kaasmaken

  Coach
  Tijdens de gehele opleiding word je begeleid door een coach. Samen met je coach kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

  Toelatingseisen
  Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding gelden de algemene toelatingseisen voor niveau 2 opleidingen en moet je 18+ zijn.
  – vmbo-diploma: basisberoepsgerichte leerweg
  – overgangsbewijs van havo/vwo 3 naar havo/vwo 4 of een havo/vwo diploma
  – MBO niveau 1 diploma

  Heb je niet de juiste startkwalificatie? Doormiddel van een capaciteitentest kunnen we nagaan of je toch toegelaten kan worden tot de opleiding.

  Doorleren
  Als jij je diploma behaalt hebt, kan je aan het werk als gastheer/-vrouw op Texel of ergens anders in het land. Doorleren kan natuurlijk ook! Na afronding van deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding: Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw niveau 3.

  Aanmelden
  Voldoe je aan de toelatingseisen en heb je interesse? Klik hier om je aan te melden voor de selectieprocedure.