Stichting Texel Academy concept

In een dringende zoektocht naar horecapersoneel, verzonnen Texelse Horeca ondernemers samen een oplossing die in Stichting Texel Academy in 2018 zijn vorm kreeg; een innovatieve horecaopleiding op het eiland die onderscheidend is van vergelijkbare opleidingen in het land. Ambitieuze studenten krijgen een mbo niveau 2 én/of 3 opleiding in de richting van kok, gastvrouw of gastheer. De studenten volgen lessen en doen praktijkervaring op bij één van de vele horecabedrijven op het eiland.

Het onderscheid zit in de kleinschaligheid, de extra aandacht, de kwaliteit van het onderwijs en in een aantal andere ingrediënten. Zo kunnen de studenten op het eiland wonen en elke student heeft een baangarantie aangezien de hoeveelheid openstaande vacatures. Daarnaast is er doorstroom mogelijk naar vervolgopleidingen en de opleiding duurt één jaar in plaats van, de gebruikelijke, twee jaar. Verder is er begeleiding om de leerlingen tijdens zo’n intensief jaar te helpen. Tot slot krijgt het unieke karakter van de Wadden en Texel specifiek een zichtbare plek in het onderwijs. Geen enkel concurrerend initiatief kan namelijk het eilandleven als ingrediënt tot verleiding inbrengen.

Onder het motto ‘wie niet wil vergrijzen, moet verjongen’ treft de Texel Academy een brede doelgroep. We willen met ons unieke concept zowel jongvolwassenen uit de rest van Nederland naar het eiland halen maar ook ruimte bieden aan Texelse jongeren die vanuit de middelbare school doorstromen naar het mbo en graag op het eiland willen blijven. Daarnaast bieden we ambitieuze Texelse horeca professionals die passie hebben voor het vak en al een baan hebben in de horeca de ruimte om een diploma te behalen en hebben we plek voor omscholers die graag in de dynamische gastvrijheidsindustrie op Texel aan de slag gaan.

Stichting Texel Academy is in 2018 opgericht door Texelse horecaondernemers en inmiddels uitgegroeid tot een samenwerkingsverband tussen talloze ondernemers, eilanders, politiek en onderwijs. De enthousiaste samenwerking resulteert in een duurzaam recept tegen vergrijzing en tekorten op de arbeidsmarkt.

Ontmoet het team

Bestuur

Peter Bongaards – voorzitter

Rob Vos – penningmeester

Marianne Langeveld – secretaris

ROC Kop van Noord Holland

Ted Kroes – docent vakleer koks

Teresa Visser – docent Nederlands, rekenen & Engels

Merel Geven – docent vakleer gastheer/gastvrouw

Mirjam Snoek – stageconsulent

Peter Buis – coördinator

Team

Loes Faber – coach

Jaap van Spengen- coach

Simone Grömminger – projectleider