Previous
Next

Wonen

Speciaal voor jou en je medestudenten is er een campus in Den Burg, het grootste dorp op het eiland. De campus bestaat uit 20 ‘tiny houses’ van ongeveer 35 vierkante meter. Zo woon je vlak in de buurt van collega’s en medestudenten, maar heb je ook alle privacy van een eigen woning.

Het centrum, de school, winkels en andere voorzieningen liggen dichtbij de campus. Elke woning is van alle gemakken voorzien: een eigen keuken, toilet, badkamer en gecombineerde zit- en slaapkamer. De woning wordt aangeboden door de Texelse Woningbouwvereniging Woontij. Zij verzorgen ook het huurcontract.

Texel is het grootste Waddeneiland en heeft circa 13.000 inwoners. Er komen elk jaar bijna 1,3 miljoen toeristen naar het eiland. Het eiland heeft mooie stranden, prachtige natuur en het is er heerlijk rustig, gezellig en overzichtelijk.

Op het eiland zijn sfeervolle restaurants, strandpaviljoens, lunchrooms en cafés. Je kan uitgaan en met collega’s en je kan feestjes vieren met je  vrienden. Houd je van kitesurfen, paardrijden of mountainbiken? Dan ben je op dit eiland aan het goede adres. Er is van alles te doen. Je woont minimaal een jaar (tijden de opleiding) op het eiland. Dichtbij huis, maar toch een beetje in het buitenland.

Previous
Next

Leren

Een unieke opleiding op een unieke plek. Gin en bier maken, leer je bij de lokale stoker en brouwer. Yoghurt en kaas maak je samen met de Texelse zuivelboer. Kokkels vang je zelf en je gaat op jacht met de professionele eilandjager.
Daarnaast volg je een versnelde mbo horeca opleiding tot kok of gastheer/-vrouw.

Kok
Het koksvak is een vak waarin je nooit raakt uitgeleerd. Je maakt de heerlijkste gerechten waar de gasten hun vingers bij aflikken. Dankzij jouw kookkunsten komen gasten terug. Je werkt graag met je handen en hebt gevoel voor smaak en producten. Terwijl het restaurant vol zit, houd jij het hoofd koel.

Gastheer / -vrouw
Naast gerechten opdienen, cocktails maken en over de wijn adviseren, probeer je het iedereen naar zijn zin te maken. Tevreden gasten komen bij jou terug.

En daar doe je het voor! Als gastheer/-vrouw ben je van vele markten thuis. Je kunt goed met mensen omgaan en je weet hoe je gerechten moet serveren. Je moet veel dingen tegelijkertijd doen. Een goede planning en rustig blijven is het halve werk en is op je lijf geschreven.

Lees hier meer over de koksopleiding en opleiding tot gastheer of gastvrouw. 

 

Previous
Next

Werken

Eén eiland, 100 keuzes. Van luxe restaurant tot visgroothandel, vakantiepark tot exclusief boutique hotel, Texel heeft het allemaal. De één werkt liever in een eenvoudige keuken om de basistechnieken goed onder de knie te krijgen, de ander wil juist knallen in een altijd dynamische strandtent. Voor elk horecahart heeft Texel een bestemming. Leerlingen werken 32 uur (conform horeca-cao) bij een horecabedrijf op Texel. 

Matching
Aan het begin van het schooljaar maak je kennis met de horeca ondernemers van Texel, en zij met jou. Samen met de partnerrestaurants matcht de Texel Academy jou bij een passende werkgever.

Coach
Op de werkvloer word je begeleid door een coach. De coach helpt je bij het inwerkproces, het plannen en structureren van je werk, en de omgang met leidinggevende en collega’s. Samen maak je jouw werkervaring tot een succes.