Wonen

Je woont in een betaalbare woning op een campus in Den Burg, het grootste dorp van het eiland. De woning is ongeveer 35m2. Het centrum, de school, uitgaansgelegenheden en winkels zijn op loopafstand.

Tiny houses

Je woont op de campus in Den Burg in een ‘tiny house’ van ongeveer 35 vierkante meter. Je medestudenten wonen ook op de campus. Elke woning is van alle gemakken voorzien: een eigen keuken, toilet, badkamer en gecombineerde zit/slaapkamer. Genoeg privacy dus! De woning wordt gemeubileerd verhuurd en aangeboden door de Texelse Woningbouwvereniging Woontij. Indien je aan de voorwaarden voldoet is het mogelijk om huursubsidie aan te vragen.

Coaching

Je wordt ondersteund en begeleid op weg naar je nieuwe woonplek. Zo krijg je hulp bij het regelen van je financiële zaken en het vinden van je draai op Texel.

Texel

Op Texel ben je zo! Woon jij in de Randstad? Den Helder ligt om de hoek en met de boot ben je in twintig minuten op het eiland. Dichtbij alles, toch avontuur. Dat is Texel. Texel is ook het grootste Waddeneiland en heeft 13.500 inwoners. Er komen elk jaar rond de 1,2 miljoen toeristen naar het eiland. Den Burg is de Texelse ‘hoofdstad’ waar de school en campus is gevestigd. Je vindt hier verschillende supermarkten, winkels en restaurants.

Uitgaan

Het uitgaansleven bevindt zich voornamelijk in Den Burg en in De Koog. In de zomer is het eiland bomvol en zijn er meerdere festivals. Heerlijk met je blote voeten in het zand de sterren van de hemel dansen doe je bijvoorbeeld tijdens het dance festival SunBeats. Of ga naar het Waves Festival wat volledig in het teken staat van (water)sport en live muziek. Ook heeft Texel een eigen foodtruck festival. Dit is het Beach Food Festival waar zowel Texelse chefs als koks vanuit het land de lekkerste gerechten maken van lokale producten. Op Texel hoef je je niet te vervelen. Elke week is er wel een evenement te bezoeken gericht op muziek, natuur, cultuur, eten of dans.

Sport

Houd je van kitesurfen, paardrijden of mountainbiken? Dan ben je op dit eiland aan het goede adres. Er is van alles te doen! Ren de halve marathon van de Waal, sup naar Vlieland of ga lekker windsurfen samen met je medestudenten.